Fluiten over de hele wereld


Als klein meisje wist ik het al precies: die prachtige zilveren glimmende dwarsfluit, dat wilde ik ook. Thuis werd er altijd muziek gemaakt en na blokfluitlessen van mijn vader mocht ik een oude dwarsfluit van mijn nicht lenen. Na een jaar zelfstudie kwam ik terecht bij Hanneke op fluitles en werd het fluiten nog leuker!
Omdat de lage tonen van de oude fluit het niet deden, en wel meer niet werkte, kreeg ik een nieuwe fluit van mijn ouders een aantal jaren later. Via allerlei muziekensembles, voorspeelavonden, examens, alfluiten en vooral gezellige fluitlessen vol duetten met Hanneke was de basis gezet: fluiten is heerlijk!

Marianne in concert
Negen jaar geleden ben ik geemigreerd naar Aruba, de Carribean. Wat een ritme! Wat een muzikaliteit daar op het eiland! Ik had het geluk klassieke concerten daar en op Curacao te mogen geven en speelde in hotels, restaurants, op de beach voor bruiloften, op feesten, in jazz-cafe’s met allerlei muzikanten. Met een lokale gitarist en percussionist hebben we nog een paar cd’s opgenomen en in de vrije uren gaf ik muziekles op de basisschool en aan fluitleerlingen.
In Ghana had ik ook mn fluit mee genomen en genoten de mensen van het vrolijke geluid. Met name de kinderen vonden zo’n blanke met zo’n zilveren instrument fantastisch! En omdat ze in dat gebied nauwelijks electriciteit hadden, konden we wel altijd muziek maken.
Momenteel woon en werk ik in Dubai en ben ik opgeklommen van Nederlandse juf naar music teacher hier op een basisschool! Mijn hele dag bestaat nu uit muziek maken en het plezier van muziek maken doorgeven aan de kinderen. Ik hoop hier ook weer in hotels te kunnen spelen en ben nu bezig contact te maken met een gitariste.
Kortom, waar ik ook kom in de wereld, muziek maken kunnen we overal!

Marianne Hofman

Geef een antwoord